office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Ičići

Ičići je malo turističko mjesto, svega 5 km udaljeno od Opatije.

Koliko god se ovo mjesto činilo malim, ono je u srednjem vijeku bilo značajno kao veprinačka luka za utovar drva. Kasnije su ovdje sagrađeni veliki jezuitski posjed i barokni samostan.

Smješteni uz samu Opatiju, Ičići su danas poznati nautički centar. ACI Marina ima oko 300 vezova u moru i 40 suhih vezova, te nudi kompletan nautički servis, a vlasnik je i visokog ekološkog priznanja „Plava zastava“.

Smještajne mogućnosti u Ičićima su vrlo raznolike, tu se nalazi lijepi hotel, mnoge luksuzno opremljene vile i apartmani, a ljubiteljima kampiranja na raspolaganju je autokamp okružen prekrasnim zelenilom.

Posebno je za naglasiti da kroz Ičiće prolazi poznati Lungomare, obalno šetalište koje je izgradio austrijski car Franjo Josip I.,1885. godine. Ičići su gotovo na pola puta Lungomare-a te je šetnica noću diskretno osvijetljena pa su stvoreni uvjeti za romantične šetnje.

U samom centru mjesta smještena je velika plaža (također nositelj „Plave zastave“), koja nudi razne sportske sadržaje kojima ćete nadopuniti kupanje i sunčanje. Osim odbojke na pijesku, jedrenja, skijanja na vodi, parasaila svoje slobodno vrijeme možete upotpuniti ronjenjem, tenisom, pješačenjem uz Lungomare, penjanjem i dr., ali i noćnim izlascima u obližnjoj Opatiji.

Iz Ičića se pruža prekrasan pogled na dva najveća hrvatska ostrva Krk i Cres koji se mogu posjetiti i brodom.

Zbog svog povoljnog položaja Ičići imaju mnogobrojne ponude, pa se tako osim bogate ugostiteljske ponude nudi mogućnost bavljenja različitim športovima, izleti, noćni izlasci.

Smještajne mogućnosti u Ičićima su raznolike i prilagođene svačijem ukusu. Prije svega su tu privatne sobe i apartmani smješteni u vilama i kućama neposredno uz more, ili na manjoj udaljenosti. Domaćini, poznati po tradicionalnoj gostoljubivosti, uvijek će se truditi izaći ususret svim Vašim željama, kako biste se uvijek poželjeli vratiti.

You must be logged in to post a comment.