office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Medveja

Medveja se nalazi samo 8 km od Opatije, odnosno samo 2 km od gradića Lovran.

Nekad tipično ribarsko mjestašce razvilo se u poznatu turističku destinaciju koja gostima nudi sadržaje potrebne za kvalitetan odmor. Smještena je na samom moru u podnožju zelene planine Učke, te je pravi raj za ljubitelje prirode.

Okružena je bujnim zelenilom autohtone mediteranske vegetacije i nudi brojne staze za planinarenje i brdski biciklizam te predstavlja idealnu destinaciju za ljubitelje aktivnog odmora. Medveja je također odličan izbor za obiteljski odmor: smještena je u neposrednoj blizini duge šljunčane plaže, jedne od najljepših na kvarnerskom području.

Mnogi su mišljenja da je poznata dugačka šljunčana plaža jedan od najljepših prizora na jadranskoj obali; zrači posebnom ljepotom i mjesto je gdje nastaju trajna sjećanja. Plaža u Medveji pogodna je za porodice i nudi različite zabavne mogućnosti – plivanje, ronjenje, vožnja čamcem i parajedrenje. Na njoj se nalazi i velik broj restorana, barova i kafića.

Mjesto je to na kojemu se zaista može dugo uživati. Dovoljno udaljena od užurbane gradske vreve, Medveja predstavlja pravo rješenje za opuštanje i nudi sve sadržaje za bezbrižan odmor – ugodan smještaj, izvrsne restorane, barove i trgovine. No ako odlučite izaći, ne brinite – na Opatijskoj rivijeri sve je nadohvat ruke.

Na samo nekoliko kilometara udaljenosti nalaze se Mošćenička Draga, Lovran i Opatija. Medveja je idealno utočište za sve one koji traže netaknutu prirodu i mir, za one koji su poklonici cjelodnevnog izležavanja na plaži, ali isto tako i za one avanturističkog duha koji su spremni propješačiti cijeli put koji od Medveje vodi direktno do Lovranske Drage odakle se pruža nezaboravni pogled na cijeli Kvarner, pa i dalje. Zbog toga je Medveja idealno mjesto za odmor ne samo ljeti već tijekom cijele godine.

Legenda kaže da je Medveja dobila ime po grčkoj mitskoj junakinji Medeji, nakon što se na tom području sklonila s Jasonom. Podzemni potoci koji se direktno s Učke slijevaju u more na medvejskoj plaži prema istoj su priči ustvari Medejine suze.

Medvejska prekrasna šljunčana plaža svojom ukupnom površinom zauzima 44.000 m2 na kojima svatko može pronaći savršeno mjesto za odmor. Ovo mjesto nedaleko Opatije idealno je utočište za ljubitelje netaknute prirode i mira, a gostima se nudi i smještaj u privatnim kućama te mogućnost kampiranja u novouređenom auto kampu podno planine Učke.

You must be logged in to post a comment.