office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Stadion Poljud

Iako bi ova znamenitost trebala u pravilu biti više privlačna muškom rodu, ovaj stadion je prava atrakcija posjetiocima i Splićani će često reći da je najljepši u Hrvatskoj.

Također, posjetiti ga tijekom utakmice sasvim je poseban događaj jer je riječ o atmosferi kakvu je jako teško naći negdje drugdje. Hiljade Splićana okuplja se gledati svoj voljeni klub Hajduk Split i uz pjesmu bodre igrače. Arhitekt Boris Magaš osmislio je ovaj stadion koji ima školjkasti oblik, a sada je već postao prava znamenitost Splita i Dalmacije.

Davne 1979. godine, povodom Mediteranskih igara u Splitu, izgrađena je ova, kako je odmila nazivaju, “Poljudska ljepotica”. Stadion je smješten u četvrti Poljud, oko svega dvjesto metara od morske obale i ne više od kilometar zapadno od drugog splitskog stadiona – Parka mladeži.

Boris Magaš, arhitekt koji je zaslužan za školjkasti oblik stadiona, primio je velike pohvale širom svijeta; možda mu je i najveći kompliment to što je stadion Poljud dobio svoju kopiju u obliku stadiona Shah Alam u malezijskom Selangoru.


Ulaznice :

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Odrasli : 40,00 Kn

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  Djeca do 12 godina : 25,00 Kn


Radno vrijeme :

[wp-svg-icons icon=”clock-2″ wrap=”i”]  Ponedjeljak – Petak / 11:00 h , 12:30 h , 14:00 h


Adresa i kontakt :

[wp-svg-icons icon=”home” wrap=”i”]  8. Mediteranskih igara 2, Split

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +385 (0)21 585 200

You must be logged in to post a comment.