office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Stadion Poljud

Iako bi ova znamenitost trebala u pravilu biti više privlačna muškom rodu, ovaj stadion je prava atrakcija posjetiocima i Splićani će često reći da je najljepši u Hrvatskoj.

Također, posjetiti ga tijekom utakmice sasvim je poseban događaj jer je riječ o atmosferi kakvu je jako teško naći negdje drugdje. Hiljade Splićana okuplja se gledati svoj voljeni klub Hajduk Split i uz pjesmu bodre igrače. Arhitekt Boris Magaš osmislio je ovaj stadion koji ima školjkasti oblik, a sada je već postao prava znamenitost Splita i Dalmacije.

Davne 1979. godine, povodom Mediteranskih igara u Splitu, izgrađena je ova, kako je odmila nazivaju, “Poljudska ljepotica”. Stadion je smješten u četvrti Poljud, oko svega dvjesto metara od morske obale i ne više od kilometar zapadno od drugog splitskog stadiona – Parka mladeži.

Boris Magaš, arhitekt koji je zaslužan za školjkasti oblik stadiona, primio je velike pohvale širom svijeta; možda mu je i najveći kompliment to što je stadion Poljud dobio svoju kopiju u obliku stadiona Shah Alam u malezijskom Selangoru.


Ulaznice :

  Odrasli : 40,00 Kn

  Djeca do 12 godina : 25,00 Kn


Radno vrijeme :

  Ponedjeljak – Petak / 11:00 h , 12:30 h , 14:00 h


Adresa i kontakt :

  8. Mediteranskih igara 2, Split

  +385 (0)21 585 200

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

© 2021 - O.D ''Eurokvadrat'' , 71.000 Sarajevo, BiH

0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex