office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Vialand (Theme park) – Zabavni park

Vialand Park je najveći zabavni park u Turskoj.

Izgradnja zabavnog parka u središtu istanbulskog kvarta Eyup počela  je u septembru 2011. godine. Vialand je prvi mega tematski park u Turskoj, u sklopu kojeg se nalazi i umjetnički i tržni centar.  Zabavni park ima veličinu od skoro 100 fudbalskih terena terena.

Kada vam dosadi razgledavanje znamenitosti i povijesnih četvrti, posjetite zabavni park Vialand u Eyüpu. Manji od popularnih europskih zabavnih parkova kao što je Gardaland, svejedno nudi značajnu dozu adrenalina uz vožnje kao što su vlak smrti ili free fall. Park se konstantno širi tako da sa svakim posjetom možete vidjeti nove atrakcije.

Vialand je novi zabavni centar u Istanbulu, nalik na Diznilend. Zabavni park je otvoren od aprila 2013. godine, podjeljen je u 4 zone :

  1. Zabava
  2. Šoping
  3. Historija
  4. Avantura

Ovaj zabavni i edukativni park je pravi izbor za djecu. U okviru Vialand-a se nalaze brojni restorani, safari željeznica, tramvaj koji prolazi šoping zonom,u kojoj se nalaze brojne prodavice i šoping centar.

Svako putovanje s našim najmlađima ima i svoje zahtjevnosti, jer djecu često privlači šarolika stvarnost u kojoj si mogu dati mašti na volju i zabaviti se do iscrpljenosti.

Vialand nudi niz zanimljivosti u kojima će podjednako uživati i djeca i odrasli.

Vialand se nalazi u dijelu Alibeyköy blizu povijesnog područja Zlatni rog i brojnih atrakcija kao što su Eyup Sultan džamija i mauzolej, Muzej Rahmi Koç, Miniaturk, Feshane, Pierre Loti, Akvarij Turkuazoo i Santral Istanbul.

Već kod približavanja prema Vialandu neizbježno je uočiti prekrasan dvorac koji blista kao dragulj usred zabavnog parka prepunog vrtuljaka, strmoglavog vlaka koji juri uskim tračnicama kroz zrak, veselog tobogana s vozilima koji jure u vodu, ogromnog zabavnog stupa za slobodni pad ili vlakića koji podiže u zrak velika gorila poput onog iz poznatog kultnog filma King Kong.

Pogledajte odličnu ponudu hotela u Istanbulu:

Booking.com

Uz uzbudljive vožnje, spuštanja, dizanja i ostalih adrenalinskih čak 30 jedinica namijenjenima različitim uzrastima u zabavnom parku koji se proteže na par tisuća kvadratnih metara može se uživati uz glazbu u izvornim turskim slasticama svih vrsta, okusa i boja, ukusna osvježavajuća pića, ali i dućančiće uređene u tradicionalnom stilu u kojima možete birati suvenire za poklone ili vaše zajedničko sjećanje na posjet Istanbulu.

Ali ako ste pomislili da je to sve, dodatno će vas oduševiti, a još više vašu djecu, zoološki vrt u zatvorenom okruženju gdje ćete upoznati veliki broj egzotičnih vrsta životinja iz svih krajeva svijeta, poput raznovrsnih riba u akvarijima, ptica, majmuna, gmizavaca i životinja koje ste možda vidjeli samo na svojim malim ekranima.

Kada je shopping u pitanju čeka vas novi doživljaj na krovu hotelu o veselju neće biti kraja jer postoji mogućnost razgledavanja i kupovine u ulicama na otvorenom s 200 trgovina i zavidnim brojem restorana i kafića u kojima se možete odmoriti i osvježiti.

Pogledajte video

Adresa i kontakt

  Yeşilpınar, Şht. Metin Kaya Sk. No: 11/1, 34065 Eyüp/İstanbul

   +90 212 600 01 00


Ulaznice i radno vrijeme

Opis
Odrasli
Djeca 3-14 god.
Djeca 0-3 god.
Radno vrijeme od 24 juna - 31 avgusta:
Svakoga dana

  Možete ići besplatnim autobusom od Taksima, Sultanahmeta, Aksaraya.


  Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Istanbulu možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''