office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Vrata od Ploča

Ploče su dio Dubrovnika koji označava ulaz u Stari Grad s istočne strane.

Putem između južne strane Dominikanskog samostana i gradskog zida stiže se do Vrata od Ploča.

Usput se prolazi uz dvije crkvice – Crkvu sv. Luke građenu između 13. i 14. vijeka, a danas u funkciji galerije i Crkvu navještenja Marijina iz 16. vijeka.

Idući uz zid tvrđave Revelin stići ćete do krajnje istaknute istočne tačke Vrata od Ploča koja vode na izvangradski predio Ploče. Ovaj dobro utvrđeni sklop prilaza gradu sastoji se od unutarnjih i vanjskih vrata iz 15. vijeka s kamenim mostovima.

Nad unutarnjim vratima nadvila se kula Asimon kao dio gradskih zidina, a vanjski most ima i drveni dio koji se u prošlosti po noći podizao.

I nad Vratima od Ploča kameni je lik sv. Vlaha, zaštitnika grada. Danas se ovuda prolazi prema hotelima i plažama na predjelu Ploče.

Tu se nalaze kafići, trgovine, autobusno stajalište na kojem staju autobusi broj 5 i 8, taxi stajalište. Na Pločama se nalazi i najpoznatija dubrovačka plaža Banje, kao i plaža Sveti Jakov.

Ukoliko želite rezervirati smještaj dovoljno blizu Starog grada, a da ne morate koristiti autobus, svakako su Ploče izbor za Vas.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.