office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Supetar

Supetar je najveće naselje i ujedno jedini grad na ostrvu, smješten na sjeveru. Supetar je jedno od najposjećenijih središta na ostrvu Braču.

Izvrsno je polazište za istraživanje ovog prekrasnog, raznolikog i vrlo zanimljivog ostrva. Supetar je ujedno administrativno, kulturno, gospodarsko i turističko središte, a trajektnom vezom odlično je povezan sa Splitom.

– Smješten u uvali sv. Petra po kojoj je i dobio ime, Supetar je važna luka i veza ostrva sa Splitom. Jedno od najatraktivnijih turističkih odredišta obiluje prekrasnim plažama, spomenicima i crkvama poput župne crkve Navještenja Marijina čuva iznimnu spomeničku baštinu od koje posebno valja istaknuti mozaik iz 6. vi. te skulpture pionira modernizma Petra Jakšića. Tu je i ranoromanička crkvica sv. Luke iznad Supetra.

Crkva Navještenja Marijina

Šetnjom kamenom popločanim uličicama Supetra osjetiti ćete istinski duh dalmatinskog priobalnog gradića.

Supetar nudi raznovrstan smještaj i odličnu gastronomsku ponudu, što zbog blizine i dobrih brodskih linija često koriste stanovnici Splita kako bi vikendom pobjegli iz gradske gužve.

Supetarska uvala : Supetar se razvio oko potkovaste uvale na koju se nastavljaju plaže. Krajolikom dominiraju borove šume i nisko raslinje, a od kultura koje se uzgajaju najzastupljenije su vinova loza i maslina.

Supetar je i dalje zadržao sva obilježja otočkog malog mjesta pa se posjetitelji mogu opustiti u miru koji pruža, ljepoti prirode i skladu arhitekture.

Supetar ima plaže za svačiji ukus, od onih s bogatom ponudom zabavnih sadržaja, do borovinom i tamarisom skrivenih stjenovitih plaža koje pružaju tišinu i mir. Posebno je atraktivna pješčana plaža Bonj.

Supetar ima bogat izbor noćnih klubova i kafića, a od događanja svakako valja istaknuti Brač Film Festival. Jazz festival, Voi’Sa Festival, fjera sv. Petra (29. 6.) i Supetarsko lito samo su neke od nezaobilaznih manifestacija koje u ljetnim mjesecima oživljavaju Supetar.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.