office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Tvrđava sv. Ivana

Prva četverouglasta kula od Mula sagrađena je 1346. i štitila je gradsku luku s jugoistočne strane, a njezini su obrisi vidljivi na zapadnom plastu današnje tvrđave.

Iz nje se vitlom natezao lučki lanac. Današnja tvrđava nastala je u 16. vijeku proširenjem kompleksa i povišenjem predziđa do visine najstarije kule.

U prizemlju Tvrđave sv. Ivana smješten je Akvarij, sa svojim brojnim zanimljivim prikazima lokalne i egzotične ribe, kao i izvrsnu zbirku morskih konja a na prvom i drugom spratu Pomorski muzej, s prikazima dubrovačke pomorske prošlosti ilustrirane modelnim brodovima i pomorskim artefaktima. Tu je i jedan od ulaza na zidine.

Ispod te tvrđave nalazi se Porporela, mjesto za susret zaljubljenih, šetalište i kupalište. S Porporele se vidi tvrđava Revelin, koja je izdvojena od zidina.

U blizini se nalazi i tvrđava Bokar koju takođe možete posetiti, koju je osmislio i sagradio Mikeloco di Bartolomeo Mikeloci, i popularna je atrakcija među turistima koji dolaze na izlet ili putovanje u Dubrovnik zbog odličnog pogleda na grad i na more.

You must be logged in to post a comment.