office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Kalenić pijaca

Pijaca Kalenić je zelena pijaca u Beogradu. Nalazi se u opštini Vračar u ulici Maksima Gorkog. Najveća i najpoznatija beogradska zelena pijaca, izgrađena je 1926. godine na Kalenića guvnu, jednom od zadužbina beogradskog dobrotvora i bogataša Vlajka Kalenića. Pijačne tezge nalaze se na trouglastom platou između ulica Njegoševe i Maksima Gorkog, a okružene su nizom malih prodavnica, pekara i cvjećara.

Zbog svog položaja u neposrednoj blizini centra Beograda, blizini drugih opština i ponudi, ovu pijacu osim stanovnika Vračara posjećuju i mnogi drugi iz drugih beogradskih opština. Svojim kapacitetima Kalenić pijaca prevazilazi potrebe opštine Vračar i može da snabdeva duplo veću opštinu, mada je njeno dalje širenje faktički nemoguće.

Po popisu iz 2016. godine na Kalenić pijaci roba se izlagala na 839 tezgi i 114 rashladnih vitrina u mlečnoj hali, takođe i u velikom broju obodnih radnji i lokala.


Kako doći

Do pijace se gradskim prijevozom koje obezbeđuje GSP Beograd može stići autobuskim linijama 25 i 26.


Adresa i kontakt

[wp-svg-icons icon=”home-2″ wrap=”i”]  Njegoševa, Beograd 11000, Srbija

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +381 11 2450350


Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Beogradu, možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.