office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Cvjetni trg

Trg Petra Preradovića u Zagrebu, nazvan po preporoditeljskom velikanu Petru Preradoviću. Među zagrepčanima općenito poznatiji kao Cvjetni trg, po kioscima sa cvijećem koji su tu tradicijski smješteni.

Trg se nalazi u strogom centru grada, oko 200 metara od Trga bana Jelačića. Danas je to pješačka zona. Postoje klupe, nekoliko stabala, kafići sa terasama. Omiljeno je sastajalište, dio gradske “špice”. Naročito je poznat po raznim okupljanjima i štandovima koje postavljaju razne zajednice, vjerske organizacije, za dijeljenje letaka i druge oblike promocije, manja okupljanja i akcije itd. Također se organizuju i komercijalne promotivne akcije.

Trg je nastao rušenjem bloka zgrada koje su se tu nalazile 1897. godine i tada je dobio ime, koje danas ponovno nosi, jer za vrijeme socijalističke Jugoslavije dobio je ime “Trg bratstva i jedinstva”.

Danas je trgu moguće pristupiti sa šest strana: iz Varšavske sa zapada, iz Preradovićeve ulice s juga, iz Bogovićeve ulice sa istoka, iz Ilice kroz prolaz Oktogon sa sjeveroistoka, te iz Preobraženske i Margaretske na sjeveru.

U neposrednoj blizini posjetite i Trg bana Jelačića, koji se nalazi u centru pješačke zone i najpopularnije je okupljalište za većinu stanovnika ovog grada. Takodje, posjetite i tržnicu Dolac, koja je najpoznatija tržnica u Zagrebu.


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije na ”Cvjetni trg”, pogledajte na mapi

[wp-svg-icons icon=”location” wrap=”i”]  Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Zagrebu možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.