office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Zoo vrt

Zoološki vrt grada Zagreba osnovan je 1925. godine i nalazi se u preko 200 godina starom parku Maksimir. Prostire se na 7 hektara, od čega 5,5 čini kopneni dio. U njemu živi preko 350 vrsta životinja i više od 7800 jedinki sa svih kontinenata.

Zoološki vrt sudjeluje u brojnim projektima i programima koji se bave istraživanjem i zaštitom ugroženih vrsta, a tokom godine možete sudjelovati u više od 30 edukativnih programa i događaja. Zbog toga je omiljeno mjesto za opuštanje i razonodu.

U njemu je moguće vidjeti brojne vrste životinja – sisavaca, ptica, gmazova, vodozemaca, riba i beskralješnjaka, sa gotovo svih kontinenata.


Kako doći

Automobilom

  • Ako dolazite u Zagreb iz smjera zapada (Ljubljana, Bregana, Krapina) krećite se Ljubljanskom avenijom u smjeru istoka a zatim Slavonskom avenijom do skretanja za Heinzelovu ulicu (raskrižje s Radničkom cestom). Nakon skretanja u Heinzelovu ulicu, idite Heinzelovom do skretanja za ulicu Donje Svetice, skrenite desno te ulicom Donje Svetice nastavite vožnju ravno i prije petog semafora skrenite desno na javni parking koji se nalazi neposredno prije raskrsnice ulice Donje Svetice s Maksimirskom i Bukovačkom cestom.
  • Ako dolazite u Zagreb iz smjera juga (Split, Rijeka, Karlovac) krećite se Jadranskom avenijom u smjeru sjevera. Nakon dolaska do rotora skrenite u Aveniju Dubrovnik (Novi Zagreb, Velesajam). Avenijom Dubrovnik vozite se do novog rotora kod naselja Utrine (Getro) i nastavite vožnju do Mosta Mladosti, Avenijom Marina Držića. Na raskrižju Avenije Marina Držića sa Slavonskom avenijom (prije Autobusnog kolodvora) skrenite desno u smjeru istoka. Zatim, nastavite vožnju Slavonskom avenijom do lijevog skretanja za ulicu Donje Svetice (četvrti semafor lijevo) te nastavite vožnju pravo ulicom Donje Svetice do javnog parkinga koje se nalazi desno neposredno prije raskrižja ulice Donje Svetice s Maksimirskom i Bukovačkom cestom.
  • Ako dolazite u Zagreb iz smjera istoka (Slavonski Brod, Varaždin) krećite se Slavonskom avenijom u smjeru zapada. Na raskrižju s Heinzelovom ulicom i Radničkom cestom skrenite u Heinzelovu ulicu u smjeru centra. Zatim nastavite vožnju Heinzelovom ulicom do desnog skretanja za ulicu Donje Svetice te nastavite vožnju pravo ulicom Donje Svetice i prije petog semafora skrenite desno na javni parking koje se nalazi neposredno prije raskrižja ulice Donje Svetice s Maksimirskom i Bukovačkom cestom.

Tramvajem

  • S terminala Črnomerec prema Zoološkom vrtu vozi tramvaj na liniji broj 11. Izlazna stanica je »Bukovačka« na Maksimirskoj cesti koja se nalazi iza raskrižja Maksimirske ceste s ulicom Donje Svetice i Bukovačkom cestom te ukoliko želite ući na istočni ulaz u Zoološki vrt, izađite na sljedećoj stanici, »Hondlova«.
  • S terminala Ljubljanica prema parku Maksimir vozi tramvaj na liniji broj 12. Izlazne stanice su: »Bukovačka« – za dolazak na glavni ulaz u Zoološki vrt (kroz Park Maksimir) te »Hondlova« ukoliko želite ući kroz istočni ulaz u Zoološki vrt.
  • S terminala Savski most prema parku Maksimir voze tramvaji na liniji broj 4 i 7. Izlazna stanica je Bukovačka na Maksimirskoj cesti koja se nalazi iza raskrižja Maksimirske ceste s ulicom Donje Svetice i Bukovačkom cestom
  • Ako se nalazite u centru grada s Trga bana Josipa Jelačića za dolazak u park Maksimir koristite tramvajske linije broj 11 i 12 u smjeru istoka.

Autobusom

  • Ako se nalazite u blizini Autobuske stanice za dolazak u park Maksimir koristite tramvajsku liniju broj 7 u smjeru sjevera.
  • Ako se nalazite u blizini Željezničke stancie za dolazak u park Maksimir koristite tramvajsku liniju broj 4 u smjeru istoka.

Parking

Najveći javni parking nalazi se u blizini zapadne tribine GNK DINAMO stadiona. Do parkinga se može doći iz smjera Donjih Svetica tako da se neposredno prije raskrižja ulice Donje Svetice s Maksimirskom cestom iza autobuske stanice skrene desno na nogostup (spušteni rizol).

Kada obiđete Zoo vrt i park Maksimir, za ljubitelje sporta u neposrednoj blizini je i stadion NK Dinamo, kojeg takođe možete posjetiti.


Ulaznice i radno vrijeme

OpisCijena
Odrasli30,00 Kn
Odrasli ponedjeljkom (Osim blagdana i praznika)20,00 Kn
Djeca od 7 - 14 god.20,00 Kn
Djeca od 2 - 7 god.10,00 Kn
Godišnja karta za odrasle280,00 Kn
Godišnja za djecu od 7 - 14 god.200,00 Kn
Godišnja za djecu od 2 - 7 god.100,00 Kn
Radno vrijeme :
28. oktobar - 1. februar9:00 - 16:00
2. februar - 30. mart9:00 - 17:00
31. mart - 29. april9:00 - 19:00
30. april - 1. septembar9:00 - 20:00
2. septembar - 4. oktobar9:00 - 19:00
5. oktobar - 26. oktobar9:00 - 17:00
27. oktobar - 31. januar9:00 - 16:00

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”]  Zoološki vrt radi svaki dan uključujući nedjelje, blagdane i praznike.

[wp-svg-icons icon=”info-2″ wrap=”i”]  Blagajna: 9.00 – 18.30 sati / Zoološki vrt moguće je ući isključivo za vrijeme rada blagajni.


Adresa i Kontakt

[wp-svg-icons icon=”home-2″ wrap=”i”]  Maksimirski perivoj bb,  Zagreb

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +385 1 2302 198


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do ”Zoo vrta”, pogledajte na mapi

[wp-svg-icons icon=”location” wrap=”i”]  Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Zagrebu možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.