office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Stadion Maksimir

Stadion Maksimir službeno je otvoren 5. maja 1912. godine. Tada je na zagrebačkom stadionu trenirao i igrao Građanski, a Dinamo je nastavio u ulozi domaćina 1948. godine. Stadion je u svojih više od sto godina bio nekoliko puta preuređivan.

U jesen 1997. na istočnu i južnu tribinu postavljene su sjedalice, prigodom “face liftinga” 1998. godine srušena je stara sjeverna tribina, a na njezinom mjestu izgrađena je nova komfornija tribina, kapaciteta 10 965 mjesta.

Novi “sjever” tako od 1998. krasi i 15 000 kvadratnih metara 200 metara dugačke, ostakljene zgrade s poslovnim prostorima koja gleda na Maksimirsku cestu. Uz sjeverno, tokom renoviranja srušeno je i “istočno stajanje”. Sve u skladu s propisima UEFA-e, prema kojima mjesta za gledaoce na stadionima moraju biti isključivo – sjedeća. U augustu 1999., uoči otvaranja 2. Svjetskih vojnih igara, završena je i obnova zapadne tribine s 12 600 sjedala te 718 mjesta u VIP-etaži (predsjednička i još osam loža te 18 “boksova”). Kako bi se gledaoci na tribinama osjećali što ugodnije, na tribinama su postavljene i nove sjedalice u klupskoj, plavoj boji.

Nešto manje od 15 godina kasnije, u junu 2011. godine, Dinamo je odlučio uložiti u stadion koji je doživio velike promjene. Iako su mnogi ovaj potez nazivali samo kozmetičkim uljepšavanjem, stadion je doživio nekoliko ozbiljnih ”popravaka”. Tako je u nešto više od mjesec dana postavljen novi grijani travnjak ispod kojeg se nalaze hiljade drenažnih cijevi, cijevi za grijanje i sistem za automatsko navodnjavanje, na atletsku stazu je postavljena plava umjetna trava, a cigleni zidovi ispod tribina prekriveni su platnima.

Ujedno su postavljene nove sjedalice na sve četiri tribine, obnovljeni su sanitarni čvorovi ispod svih tribina, izgrađen je posebni prostor za osobe s invaliditetom, uređeni su press prostor i novinarske lože, adaptirana je nova vip loža te sve lože na zapadnoj tribini. Stadion je tako postao i vizualno atraktivan, obojene su sve stepenice i ograde, a na Istoku, Sjeveru i Zapadu bijelim je sjedalicama ispisan natpis ”gnk dinamo”.

Stadion Maksimir danas

Gledaoci su smješteni na četiri tribine s oznakama sjever, istok, zapad i jug. Sva mjesta su sjedeća te na stadionu nema stajaćih mjesta za gledatelje.

Velikom adaptacijom stadiona u junu 2011. godine poboljšani su uvjeti za gledatelje: postavljene su nove udobnije sjedalice te je u svrhu komfora napravljen veći razmak između sjedalica. Daljnjom rekonstrukcijom predviđeno je i natkrivanje dijela tribina.

KAPACITET: 35.123 sjedećih mjesta


Kako doći

Automobilom

Stadion se nalazi u sjevero-istočnom dijelu grada, nasuprot najvećeg gradskog parka Maksimira te u istoimenom dijelu grada – Maksimir. Do stadiona se automobilom dolazi iz Maksimirske ili Zvonimirove ulice te sa strane ulice Svetice (križanje Svetica i Maksimirske ceste).

Za vrijeme velikih utakmica (derbija u prvenstvu, međunarodnih utakmica…) preporučujemo korištenje gradskog prevoza s obzirom na ograničena parking mjesta (od kojih je većina dostupna samo uz parking propusnice) te s obzirom na posebnu regulaciju prometa i zatvaranja određenih prometnica na dan utakmice.

Tramvajem

Tramvaji Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET-a) dovest će vas gotovo do samih ulaza na stadion. Do stajališta na Maksimirskoj ulici voze tramvaji broj 4, 5, 7, 11 i 12, a do stajališta na Sveticama tramvaji broj 1, 9 i 17.

Ukoliko se uputite na ovaj prelijepi stadion, usput u neposrednoj blizini možete prošetati do parka Masimir, koji će vas sigurno oduševiti. Usput, obavezno posjetite Zoološki vrt, koji se može pohvaliti sa 350 vrsta životinja. Ako ste ljubitelji sporta i rekreacije, predlažemo vam Sportski centar Jarun i Budek.


Ulaznice :

Svi zainteresovani mogu razgledati stadion Maksimir, zaviriti u odaje u kojima su pripremane velike pobjede, održana najveća slavlja u historiji kluba, podignuti deseci pehara, prolivene suze zbog teških trenutaka i sve ono što se događa iza zastora sportske pozornice i kada se ugase reflektori.

Posjet Maksimiru uz priču o historiji kluba i grada, zanimljivosti o navijačima i navijačkoj tradiciji u Zagrebu, uključuje razgled vrhunski uređenih dijelova stadiona namijenjenih prvoj momčadi Dinama, šetnju uz prekrasan maksimirski travnjak, razgled bogatih impresivnih trofejnih soba u kojima se nalazi nekoliko stotina trofeja i još mnogo toga. Ova je ponuda od sada dostupna svakom navijaču koji želi vidjeti svoj klub iz jedne drugačije i zanimljive perspektive.

Svi oni koji bi željeli pobliže i po prvi put na ovaj način upoznati Dinamo i stadion Maksimir dobrodošli su, a sve informacije i detalje o razgledu stadiona moguće je dobiti putem e-maila razgledstadiona@gnkdinamo.hr ili na broj mobitela +385 99 6161 051.

Termini se dogovaraju u komunikaciji s voditeljem razgleda stadiona na navedene kontakte.

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  20 kuna – pojedinačna ulaznica

[wp-svg-icons icon=”tag” wrap=”i”]  10 kuna – pojedinačna ulaznica za grupu (više od 15 ljudi)


Adresa i kontakt

[wp-svg-icons icon=”home-2″ wrap=”i”]  Maksimirska 128, Zagreb

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +385 1 2386 111


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do ”Stadiona Maksimir”, pogledajte na mapi

[wp-svg-icons icon=”location” wrap=”i”]  Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Zagrebu možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.