office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Trg kralja Tomislava

Mnogi Zagrepčani i turisti, složit će se da je Trg kralja Tomislava jedan od najljepših u gradu, ako ne i najljepši. U njegovoj čaroliji uživa se u svim godišnjim dobima.

Onima koji vozom stižu u hrvatsku metropolu prvu dobrodošlicu nakon izlaska sa Glavne stanice  zaželjet će jedan kralj! I to ne bilo koji, nego prvi i najslavniji hrvatski kralj: Tomislav. Upravo je njegovim imenom počašćen najljepši zagrebački trg – popularni Tomislavac.

S njega se pruža jedinstven pogled na neke od simbola grada: Umjetnički paviljon, katedralu, zelene vrhove Medvednice, slikovite krovove grada. Svaki kutak priča zanimljive i lijepe priče, o historiji, ali i sadašnjosti.

Na Trgu kralja Tomislava nalazi se Umjetnički paviljon. Sagrađen je povodom Milenijske izložbe u Budimpešti 1896. godine.

Ljeti je obučen u cvijeće, zelenilo, s fontanom na kojoj se rado osvježavaju turisti, a prava pozicija za selfie je – posvuda. Trg kralja Tomislava počesto se doživljava kao vlastiti vrt, park gdje se voli družiti uz dobru knjigu, dobro društvo, dobru muziku. Neki izaberu i meditativnu osamu.

Zimski je, ipak, Tomislavac potpuno drukčiji od ljetnoga. Zagrebačkom adventu podari pravu ledenu bajku.

Bili u Zagrebu zimi ili ljeti, Trg kralja Tomislava neće vas razočarati.


Adresa

  Trg Kralja Tomislava


  Kako doći od Vaše lokacije do ”Trga kralja Tomislava”, pogledajte na mapi

  Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Zagrebu možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

© 2021 - O.D ''Eurokvadrat'' , 71.000 Sarajevo, BiH

0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex