office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Trg kralja Tomislava

Mnogi Zagrepčani i turisti, složit će se da je Trg kralja Tomislava jedan od najljepših u gradu, ako ne i najljepši. U njegovoj čaroliji uživa se u svim godišnjim dobima.

Onima koji vozom stižu u hrvatsku metropolu prvu dobrodošlicu nakon izlaska sa Glavne stanice  zaželjet će jedan kralj! I to ne bilo koji, nego prvi i najslavniji hrvatski kralj: Tomislav. Upravo je njegovim imenom počašćen najljepši zagrebački trg – popularni Tomislavac.

S njega se pruža jedinstven pogled na neke od simbola grada: Umjetnički paviljon, katedralu, zelene vrhove Medvednice, slikovite krovove grada. Svaki kutak priča zanimljive i lijepe priče, o historiji, ali i sadašnjosti.

Na Trgu kralja Tomislava nalazi se Umjetnički paviljon. Sagrađen je povodom Milenijske izložbe u Budimpešti 1896. godine.

Ljeti je obučen u cvijeće, zelenilo, s fontanom na kojoj se rado osvježavaju turisti, a prava pozicija za selfie je – posvuda. Trg kralja Tomislava počesto se doživljava kao vlastiti vrt, park gdje se voli družiti uz dobru knjigu, dobro društvo, dobru muziku. Neki izaberu i meditativnu osamu.

Zimski je, ipak, Tomislavac potpuno drukčiji od ljetnoga. Zagrebačkom adventu podari pravu ledenu bajku.

Bili u Zagrebu zimi ili ljeti, Trg kralja Tomislava neće vas razočarati.


Adresa

[wp-svg-icons icon=”home-2″ wrap=”i”]  Trg Kralja Tomislava


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do ”Trga kralja Tomislava”, pogledajte na mapi

[wp-svg-icons icon=”location” wrap=”i”]  Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Zagrebu možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.