office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Kneže

Kneže je uvala, mali zaselak i luka na sjevernoj obali ostrva Korčule, s pogledom na poluotok Pelješac i Pelješki kanal, poznata windsurfing destinacija koja je najpoznatija po jakim zapadni vjetrovi koji pušu u gotovo svaki dan u ljetnim mjesecima (“Maestral “i” Tramuntana “).

Kneže zaseok se nalazi oko 1 kilometar istočno od Kneže zaljevu i oko devet kilometara zapadno od grada Korčule.

Kneže se nalazi na cesti koja povezuje grad Korčulu sa sela Račišće, što je staro nautičare naselje nalazi 2,5 km prema zapadu od Kneže zaljeva. Postoje redovite autobuske veze koje povezuju Kneza s grada Korčule i Račišće nekoliko puta na dan, kao i sa drugim mjestima i uvalama na putu prema istoku, kao što su Žrnovska Banja, Medvidnjak i Vrbovica.

Budući Račišće je samo 2,5 km zapadno, to je lako dostupna i pješice. Dalje prema zapadu od Račišće, dvije prekrasne uvale i plaže nalaze, koji su dostupni samo pješačke staze: “Vaja” i “Samograd“. Također je važno napomenuti da Kneza povezan je 3,5 km duge pješačke staze kroz bujnu vegetaciju sa sela Pupnat u unutrašnjosti otoka Korčule, a od tamo možete lako doći Žrnovo, još jedan prekrasan grad u zaleđu ostrva.

Kneže počela razvijati u 19. vijeku, uglavnom kao luka za selo Pupnat, koji se nalazi u zaleđu otoka Korčule. Luka je počeo razvijati u širokom zaljevu Kneža, koji je dobro zaštićen od vjetra, a posebno od sjeverac i zapadnih vjetrova, koji su najopasniji u Pelješkom kanalu. Uvala u ograđeno i zaštićeno rt “Kneza”, i dva mala ostrva pod nazivom “Mala Kneža” i “Velika Kneza”, što znači “Mali Kneza” i “Big Kneza”.

Na ostrvu Vela Kneža je svjetionik.Uvala između relativno plitko, ali duboko dovoljno za većinu brodova (prosječna dubina je 5 metara).Morsko dno je pjeskovito, s bujnom morskog života, uključujući SEAS-školjke i podvodnih područja poseidonia

.Uvala je okružena bujnom vegetacijom, te s plitkim morem, pješčanim plažama i te tirquise boja mora čine snova vizualni spektakl, što je više podsjeća na pacifičkom atolu nego na mediteranskom otoku. Zbog plitkosti mora i zaštićenog položaja uvalu, more zagrijava brže ovdje, a to je uvijek malo toplije nego u okruženju.

To, zajedno s pješčanim plažama čine Kneže idealna destinacija za obitelji s malom djecom. Zahvaljujući redovnim struje, koji ulaze u uvalu na cikličke osnovi dnevno, more je savršeno čista i kristalno jasna.Obala dalje prema zapadu, u smjeru Račišće je stjenovita, s dubokom vodom i jake struje i bogatog morskog života, što čini ovaj dio obale je vrlo zanimljiv i poziva za ronioce, možda najzanimljiviji dio na sjevernoj obaliotok Korčula.

U uvali Kneže postoji nekoliko pješčanih plaža, konoba i puno vikendica na raspolaganju za iznajmljivanje. Privatni smještaj iznajmljivači su vrlo gostoljubivi i uvijek spremni otići dodatni milju više zadovoljnih gostiju. Smještaj je moguć u privatnim apartmanima, kućama i sobama.Glavna cesta od Račišće na Korčuli prolazi samo nekoliko metara od mora, tako da je većina smještajnih kapaciteta za iznajmljivanje nalazi se iznad magistrale, što znači da se mora prijeći na glavnu cestu iz njihovih rezerviranog smještaja doći do plaže, što je vrlo važno znati, jer smo uvijek preporučamo smještaj u Kneža za obitelji s malom djecom, za naše klijente koji su u potrazi za otok Korčulu smještaja.

No, mjesto na glavnoj cesti nije veliki problem, jer cesta nije jako zauzet, i iako nosi ime glavne ceste, što je u prirodi mali lokalne ceste, s vrlo malo prometa. Uvijek preporučamo iznajmljivanje obroci apartman ili kuću za odmor, jer iako postoji nekoliko ugostiteljskih objekata u Kneža, gastronomska ponuda i nije tako velika za duži boravak.

Ako želite jesti tijekom cijelog vremena boravka, blizina grada Korčule čini ovaj izvediv mogućnost. Zbog konfiguracije terena, većina apartmana i vila u Kneža dolaze s pogledom na more, te su vrlo blizu plaže. Potrudili smo se sastaviti ne samo najopsežniji ponudu privatnog smještaja u vilama i apartmanima u uvali Kneža, ali i većini detaljnim opisima i slikama na raspolaganju. Možete pretraživati našu ponudu smještaja u Kneža širokim rasponom različitih parametara, koji će, nadamo se pomoći da pronađete savršenu kuću za odmor ili apartman za vaš boravak u ovom lijepom mjestu na otoku Korčuli. Provjerite našu ponudu smještaja u Kneža.

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.