office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Tri Žala

Uvala “Tri Žala” ( tri šljunčane plaže ) smještena je na sjevernoj strani ostrva Korčule, 5 km zapadno od starog grada Korčule, između Žrnovske Banje i mjesta Račišće.

Sa gradom Korčulom je povezana redovnom dnevnom autobuskom linijom. U mjestu se nalazi nekoliko restorana i trgovina a postoji mogućnost najma brodica koje su idealne za obilazak brojnih okolinih uvala i malih ostrva. Mjesto je dobilo ime po tri manje šljunčane plaže koje se nalaze u samoj uvali, a u okolici postoji mnogo plaža i uvala idealnih za mirni obiteljski odmor.
Područje na sjevernom dijelu ostrva Korčule koje gleda na poluostrvu Pelješac poznato je diljem Europe kao surferski raj na zemlji, jer ovdje, u Pelješkom kanalu, uvijek puše za njih povoljan vjetar i održavaju se razna natjecanja. Uvala Tri Žala smještena je točno nasuprot mjesta Viganj na Pelješcu, najpoznatijeg jadranskog odredišta za jedrenje na dasci.
Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''
0 0 votes
Article Rating
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

© 2021 - O.D ''Eurokvadrat'' , 71.000 Sarajevo, BiH

0
Voljeli bi čuti vaše mišljenje, molim vas komentarišitex