office@kofer.info 00387 (0)61/52-61-52

Kula Lotrščak

Kula Lotrščak jedna je od simbola Zagreba. Nalazi se na Gradecu, uz nekadašnja mala gradska vrata Dverce na Strossmayerovom šetalištu.

Uz Kamenita vrata i Popov toranj smatra se do danas najbolje sačuvanim objektom gradskog odbrambenog sistema. Lotrščak se isprva zvao kula od Dverca, ali od 1646. kada je u njemu smješteno zvono (lat. campana latrunculorum – zvono pljačkašâ, razbojnikâ, ili iskrivljeno starozagrebački »lotrijašâ«) počeo se zvati Lotrščakom.

Kula po svom četvrtastom tlocrtu, po strukturi zidova i po proporcijama romanički je fortifikacijski objekt koji se nakon svoje odbrambene funkcije prilagođavao potrebama raznih vremena. Svoj današnji izgled dobila je u 19. vijeku nakon prepravki koje je izveo arhitekt Kuno Waidmann. Kula je visoka 19 metara, krovište pet, kupola šest, ukupno 30 metara.

U prizemlju Kule smješten je Art & Gift Shop koji nudi različite suvenire, umjetničke knjige i predmete te unikatni nakit, a popnete li se na vrh Kule s vidikovca će Vam se pružiti najljepši pogled na panoramu Zagreba.

Kula Lotrščak na četvrtom spratu čuva Grički top koji se javlja Zagrepčanima svaki dan točno u podne. Posjetite Kulu, pogledajte fotografsku izložbu o Zagrebu, uživajte u panoramskom pogledu na Zagreb i razgledajte ponudu suvenira!

Kula Lotrščak je zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Ako ste već kod kule, prošetajte i Strossmayerovim šetalištem, koje je jedno od najromantičnijih šetališta u Zagrebu. Svakako provozajte se Uspinjačom, koja spaja zagrebački Gornji i Donji grad. Preporučujemo i Muzej prekinutih veza, posvećen neuspješnim ljubavnim vezama.


Ulaznice i radno vrijeme

OpisCijena i vrijeme
Odrasli20,00 Kn (oko 2,6 eura)
Djeca do 18. god.10,00 Kn (oko 1,3 eura)
Radno vrijeme :
Radnim danima09:00 - 19:00
Subota, Nedjelja, Praznici11:00 - 19:00

Adresa i kontakt

[wp-svg-icons icon=”home-2″ wrap=”i”]  Strossmayerovo šetalište 9 , 10000 Zagreb

[wp-svg-icons icon=”phone” wrap=”i”]  +38514851768


[wp-svg-icons icon=”arrow-up-right” wrap=”i”]  Kako doći od Vaše lokacije do ”Kule Latršček”, pogledajte na mapi

[wp-svg-icons icon=”location” wrap=”i”]  Detaljnu mapu svih turističkih atrakcija u Zagrebu možete pogledati ovdje

Kofer.info pratite preko facebook stranice ''Kofer - Sve o putovanjima'' , facebook grupe ''Travel Centar - Volimo putovanja'' i preko instagrama ''Kofer - Sve o putovanjima''

You must be logged in to post a comment.